LPG HEALTH- hoito

- Auttaa toipumaan nopeammin leikkauksesta

- Pehmentää ja häivyttää tehokkaasti arpikudosta

- Tehoaa kipuun ( lihaskipu, migreeni , hermokipu )

- Hoitaa ihoa ( psoriasis, kuiva iho, tunnottomuus , arvet )

- Tehostaa kudosten aineenvaihduntaa ( mm turvotus, diabetes, reuma, nivelrikko, artriitti )

- Nopeuttaa tulehduksellisten sairauksien paranemista ( plantaarifaskiitti, revähdys, tenniskyynärpää ynm. inflammatoriset tilat )

ECLXE9886.JPG

Oireiden lista käsittää kymmeniä eri oireita,joihin LPG tehoaa. 

Alla muutamia esimerkkejä siitä, mitä LPG:llä voidaan hoitaa :

LPG:llä voidaan hoitaa tehokkaasti mm erilaisia kiputiloja, jotka johtuvat perussairaudesta ja traumasta. Sen teho on tutkitusti todistettu myös turvotuksen, tulehdusten ja neuropatia oireiden kanssa. Arpien hoidossa LPG hoitojen kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet positiivisia vaikutuksia tulehduksekkisen tilan vähenemiseen, ihon kimmoisuuteen , kiinnikkeiden vähenemiseen ja nivelten liikkuvuuteen. Iho pehmenee ja sen väri ja pigmentti ovat lähempänä normaalia ja tervettä ihoa.

Ihosiirteet ja alueet , joista siirre on otettu, voidaan myös luokitella arviksi. Hoidettavia kohteita ovat tällöin ihosiirre alue, sekä ihosiirteen ja terveen ihon raja - alueet

FIBROOSI/ARPEUTUMINEN

Fibroosi, eli arpikudos on kollageenipitoista sidekudosta, jota elimistö kehittää iholle parantuessa. Joissakin tapauksissa arpikudosta muodostuu liikaa, mikä saattaa aiheuttaa toiminnallisia ja kosmeettisia ongelmia. 

Arpikudos ei ole samalaista kuin terve kudos ( esimerkiksi iho ) : siihen ei kasva hikirauhasia, tai karvoja, se ei rusketu vaan palaa helposti auringossa. Arpikudos on joustamatonta, toisin kuin terve iho. 

Arpikudokselle tyypillisiä oireita ovat punoitus, kipu, kovettuminen ja kutina.

KELOIDI/HYPERTROFINEN ARPI

Arven liikakasvua on kahdentyyppistä, joista lievempää sanotaan liikakasvuiseksi ( hypertrofinen ) arveksi, voimakkaampaa keloidiksi tai arpikeloidiksi. Tulehtuminen lisää arven liikakasvun vaaraa.

Muutaman viikon kuluttua arven syntymisestä arpea alkaa kihelmöidä tai kutista ja se alkaa hiljalleen kasvaa. Kasvu jatkuu hypertrofisessa arvessa useita kuukausia, keloidissa vuosia. 

Arpikasvaimen pinta on sileä, mutta itse kasvain on usein muhkurainen. Keloidi aristaa usein , hypertrofinen arpi harvoin. 

Hypertrofinen arpi alkaa pienentyä kuukausien kuluttua, mutta keloidi voi kasvaa hiljalleen vuosia.

Keloidi tai hypertrofinen arpi eivät ole kontraindikaatioita LPG hoidolle. Hoidon tarkalla seurannalla, tarkoitusenmukaisella hoidolla ja hoitotekniikoiden valinnalla ja tulehduksellisen tilan huomioimisella LPG:llä voidaan vauhdittaa arven parantumista ja aktivoida vaurioituneen alueen sidekudoksia tarvittaessa etäältä terveen ympäröivän kudoksen kautta.

IMG_0605.JPG